Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2016 12:50 - Хомеопатия
Автор: homeopatiaa Категория: Други   
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове:
0



ОТНОСНО ХОМЕОПАТИЯТА

Хомеопатията е система от лекарство, което включва лечение на индивида със силно разредени вещества, дадени главно във вид на таблетки, с цел да се задейства естествената система за лечение на тялото.

Въз основа на техните специфични симптоми, хомеопат ще съответства на най-подходящото лекарство за всеки пациент.

Подобно с аналогично.Хомеопатията се основава на принципа, че можете да се "като с подобно", което означава, че едно вещество, което причинява симптоми, когато се приема в големи дози, може да се използва в малки количества за лечение на подобни симптоми. Например консумацията на твърде много кафе може да предизвика безсъние и тревожност, така, съгласно този принцип, когато са направени в хомеопатично лекарство, то може да се използва за лечение на хора с тези симптоми. Тази концепция понякога се използва в традиционната медицина, например Риталин стимулант се използва за лечение на пациенти с AДХД, или малки дози от алергени като полени понякога се използват за намали чувствителността алергични пациенти.

Науката. Хомеопатичните лекарства (които наричат хомеопати средства за защита) се получават чрез специализирани аптеки, използващи внимателен процес на разреждане и сукусиране (специфична форма на енергично разклащане).

Тъй като все още, науката не е била в състояние да обяснят механизма на действие на ултра високи разреждания в тялото, но лабораторни експерименти са показали, че хомеопатично подготвени вещества могат да предизвикат биологични ефекти и да се разграничават от "чиста вода", както някои скептици предполагат. Налице е също така все повече на изследванията в областта на хомеопатия на практика, че подкрепя предположението, че хомеопатията може да бъде ефективно, рентабилно и сигурно като възможност за лечение.

Налице е също така все по-голям брой научни доказателства, че хомеопатичните лекарства имат клинични ефекти.

Произходът му.Самуел Ханеман Принципът на лечение ", като с подобен" датира от Хипократ (460-377 г. пр.н.е.), но в сегашния си вид, хомеопатията е широко използван в целия свят в продължение на повече от 200 години.

Той беше открит от германски лекар, Самуел Ханеман, който, шокира с остри медицински практики на деня (което включва кръвно-отдаване под наем, прочистване и използването на отрови, като арсеник), потърсих начин за намаляване на вредни странични реакции, свързани с медицинското обслужване.

Той започва да експериментира върху себе си и група от здрави доброволци, като по-малки и по-малки дози лекарства, и е установено, че, както и намаляване на токсичността, лекарствата действително изглежда да бъде по-ефективна колкото по-ниска доза. Той също така се наблюдава, че симптомите, причинени от токсични "лекарства", като например живак, са подобни на тези на заболявания те са били използвани за лечение напр сифилис, които водят до принципа той определи като "подобното се лекува с подобни".

Ханеман продължи да документира работата му, както и неговите текстове формира основите на хомеопатично лекарство както се практикува днес. A ББС Радио излъчва 4 документални през декември 2010 г., описана Ханеман като медицинска пионер, който е работил неуморно, за да се подобри медицинската практика, настоявайки, че лекарствата са тествани преди употреба.



Тагове:   хомеопатия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: homeopatiaa
Категория: Други
Прочетен: 6017
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031